Google Analytics

Bättre webbanalys med Google Analytics

Förstå din hemsidans statistik med Google Analytics

För att skapa lönsamhet inom ett företag är det viktigt med marknadsföring, men det är även viktigt att hålla koll på sina kampanjer, sin trafik och sin hemsidans statistik – vilket är precis vad Google Analytics kan hjälpa dig med. Vi på Snabbanalys kan hjälpa dig att förstå och optimera din användning av Google Analytics, samt att utveckla långsiktiga strategier för att stärka ditt företags lönsamhet och image. Läs vidare för att få veta hur!

Vad är Google Analytics?

Google har mängder av olika verktyg för både privatpersoner och företag som hjälper dem att annonsera, att sökordsoptimera och att ta reda på vad som trendar på Google. Google Analytics är ett verktyg som analyserar och visar upp en hemsidans statistik vad gäller besökare och vad de gör på hemsidan. Syftet med detta är att göra det enklare för hemsidans ägare att se hur hemsidan presterar, när det kommer till sökord, klick, annonser och trafik i allmänhet.

Man använder sig främst av Google Analytics i syfte att kunna optimera sin marknadsföring och sin SEO, såväl som skapa strategier för att förbättra dessa. Med hjälp av statistik och analyser av bland annat sökord och annonser kan man optimera sin hemsida efter vad resultatet säger.

Hur fungerar Google Analytics?

Google Analytics process är uppdelad i fyra steg. Den samlar in data, konfigurerar data, bearbetar data och rapporterar data. När man använder Google Analytics på sin hemsida är det ungefär som att installera en kod som registrerar alla hemsidans besökare, hur de tog sig dit, om de kom via annons eller sökord och vad de gör på hemsidan. Google Analytics tar all data från alla besökare och bearbetar den till en rapport – alltså en visuell representation av statistiken från hemsidans trafik.

Genom att skapa statistik för hemsidan kan du som ägare få en bättre bild av hur din hemsida presterar. Du kan få tydliga rapporter som visar om du behöver förbättra din marknadsföring, dina sökord eller dina annonser.

Vilka fördelar finns det med Google Analytics?

Som företagare eller ägare av en verksamhet vet du nog att marknadsföring är A och O för att hitta nya, potentiella kunder. Det finns många saker som du kan göra för att hitta dessa nya kunder, men för att förstå vilka dina kunder är och var på nätet de befinner sig behöver du ha statistik och rapportering. Med hjälp av Google Analytics får du ett verktyg som automatiskt samlar och bearbetar data, men där du även kan anpassa dina egna rapporter efter vad du vill se.

Förutom detta är Google Analytics även det bästa verktyget för dig som vill förbättra din sökmotoroptimering, din marknadsföring och dina annonser – då den ger dig en visuell representation av hur du ska göra det.

Hur vi jobbar med Google Analytics

När du anlitar oss på Snabbanalys för att få hjälp med Google Analytics tar vi hand om hela processen åt dig. Förutom detta så hjälper vi även dig och din verksamhet att få en bättre förståelse kring hur Google Analytics fungerar. 

Vi erbjuder ett helhetskoncept i vår Google Analytics tjänst, där vi med hjälp av er data, skapar långsiktiga och hållbara strategier som ni kan använda för att nå era mål. Vi analyserar er data och hjälper er att ta fram bättre annonser, vi hjälper er att bli bättre på SEO samt optimera innehållet på er hemsida för att generera mer trafik och locka fler kunder.

Hur vet jag att Google Analytics gör skillnad för mitt företag?

Faktumet är att du som har en hemsida, antingen e-handel eller bara en vanlig hemsida, behöver statistik för att kunna spåra dina besökare online. Utan rapportering och statistik kan du inte ta fram strategier för att bli bättre, för att öka lönsamheten eller för att stärka din image. Google Analytics visar dig, svart på vitt, alla siffror du behöver veta. När du kan se din statistik kan du också lära dig vad du behöver göra för att bli bättre.

Varför ska du anlita Snabbanalys?

Vi har lång erfarenhet inom branschen och vi förstår Google Analytics och vad man kan få ut av det. Vi är experter på allt som har med statistik och strategier att göra och vi kan hjälpa dig att förstå vad det är Google Analytics visar dig. Vi ser saker som du kanske inte ser, vad gäller rapporteringar kring nedladdningar, konverteringar, felhantering, specifik data och e-postlänkar. Vi på Snabbanalys bryr oss om våra kunder och vi vill såklart att ni ska lyckas! Därför erbjuder vi vår expertis när det kommer till Google Analytics – så att ni kan få hjälp att optimera er hemsida, öka lönsamheten och stärka er digitala närvaro.

Vill du också få en bättre översikt över ditt företags hemsida och trafik? Kontakta oss på Snabbanalys redan idag och låt oss berätta mer om vad vi kan göra för att hjälpa dig!

Boka in ett kostnadsfritt möte med oss

Ta reda på hur vi kan hjälpa dig skaffa fler kvalificerade kunder varje månad.

Eller skicka ett meddelande till oss...
Scroll to Top